طرز تهیه کیک کرامبل سیب و دارچین و کرامبل آلبالو

دسر کیک کرامبل از جمله مشهورترین دسرهای دنیا در دسته کیک و شیرینی است. کرامبل در انگلیسی به معنای خرده است و به خاطر حالت خرده و کریسپی روی این کیک به آن گفته می‌شود. کرامبل را با انواع میوه فصل یا به صورت کرامبل کاراملی، شکلاتی و نسکافه‌ای می‌توانید به عنوان شیرینی خانگی درست کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید. با توجه به نزدیک شدن فصل پاییز و فراوانی سیب و البته روزهای پایانی تابستان و ارزان شدن قیمت آلبالو بد نیست طرز تهیه کیک کرامبل سیب و کیک کرامبل آلبالو را در مجله کوک شو بخوانید.

 

مواد لازم برای لایه روی کرامبل

شکر قهوه‌ای: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار

کره: ۳ و نیم قاشق غذاخوری (در دمای محیط نرم شده باشد)

شکر سفید: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار

دارچین: ۱ قاشق مرباخوری

آرد: ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

مواد لازم برای لایه زیرین کرامبل

آرد: ۱ و ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار

دارچین: ۱ قاشق مرباخوری

نمک: ½ قاشق چایخوری

بیکینگ پودر: ½ قاشق مرباخوری

کره آب شده: ۱ قالب ۱۰۰ گرمی

شکر قهوه‌ای: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

تخم مرغ: ۱ عدد

سیب نگینی خرد شده: ۲ عدد

گردو یا بادام خرد شده: ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار (اختیاری)

وانیل: ¼ قاشق چایخوری

آب لیموترش تازه: ۱ قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه

برای درست کردن این دسر شیرینی خانگی خوشمزه ابتدا فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. سپس لایه رویی کرامبل را درست کنید. کره نرم شده در دمای محیط را با شکر قهوه‌ای، شکر سفید، دارچین و آرد الک شده با هم مخلوط کنید یا یک مایه یکدست و روان که خمیری نشده درست شود. برای لایه رویی انواع کیک کرامبل به جای آرد و کره از جو پرک خرد شده و کره هم می‌توانید به همین ترتیب استفاده کنید.

 

حالا لایه زیرین کرامبل سیب را درست کنید. آرد الک شده، دارچین، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. در یک ظرف جداگانه کره آب شده، شکر قهوه‌ای، تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید و خوب با همزن برقی یا دستی هم بزنید. ترکیب آرد را که قبلا درست کرده بود را به این ترکیب اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی در جهت عقربه‌های ساعت هم بزنید. همین که مخلوط شود کافی است، لازم نیست در این مرحله زیاد هم بزنید. گردو یا بادام خرد شده، سیب نگینی خرد شده و آب لیموترش را هم اضافه کنید و باز هم بزنید.

کف قالب فر را چرب کنید و کاغذ روغنی بیندازید. ابتدا لایه زیرین یا همان خمیر کرامبل را بریزید و سپس مواد رویی کرامبل را اضافه کنید. قالب را به مدت ۳۰ دقیقه در فر بگذارید تا کرامبل بپزد. با نوک چنگال یا خلال دندان میزان پخت را امتحان کنید. اگر خلال دندان یا چنگال تمیز بیرون آمده کیک کرامبل پخته است اگر نه ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا خوب بپزد. وقتی کرامبل پخت به مدت ۱۰ دقیقه گریل فر را روشن کنید تا روی کرامبل حسابی طلایی و مقداری هم کریسپی شود. اگر کرامبل را در سولاردم و در حالت کیک می‌پزید روی کیک در همان زمان پخت طلایی و کریسپی می‌شود.

وقتی کرامبل کیک سیب از داغی افتاد آن را با چاقو برش بزنید و میل کنید. بافت میانی کیک حالت اسفنجی دارد و رویه آن کریسپی و برشته است.

 

خب حالا که طرز تهیه کیک کرامبل سیب را یاد گرفتید باید بگوییم که طرز تهیه کیک کرامبل آلبالو هم دقیقا به همین ترتیب است. با این تفاوت که برای درست کردن این شیرینی خانگی لذیذ و خوشمزه به جای سیب نگینی خرد شده از ۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار آلبالوی هسته گرفته شده استفاده کنید.

میزان شکر را هم به ¾ لیوان فرانسوی دسته‌دار افزایش دهید تا ترشی آلبالو گرفته شود. کیک کرامبل را با موز، انبه، انواع توت و بری و هر میوه دیگری که دوست دارید می‌توانید درست کنید و به آن انواع مغز و آجیل مثل بادام، گردو و پسته اضافه کنید.

دسر کیک کرامبل را می‌توانید با چای، نوشیدنی‌های قهوه و انواع بستنی سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *